Făget 15 mai covid

Update joi 21 mai: Cine dorește se poate întâlni cu alți alergători astăzi la ora 19 la Baza Unirea. Cu alte cuvinte, reluăm alergările de grup de joi seara, respectând condițiile legale.  Eu astăzi nu voi putea veni, am program, dar nu prezența mea contează cel mai mult. Spor! Nu uitați să vă încărcați trackul, acesta e nițel imprecis pe la km8. În general țineți traseul cel mai clar, mai bătătorit. Mulțumesc celor care au parcurs deja traseul. 🙂
––––––

Cumva se încheie și etapa educației cu forța, dar epoca covidului încă nu e definitiv depășită.

Vine 15 mai, ziua noii eliberări. Sper, cu anumite restricții (momentan e vorba de grupuri de maxim de 3 persoane), să putem alerga prin păduri.

Am pregătit un mic traseu, de 10,6km cu 349m diferență de nivel, alergabil și chiar ciclabil  – pentru cine preferă, deși nu e chiar ușor de urcat pe unele porțiuni, dar e fără dificultăți tehnice la coborâri … când nu e noroi.

Traseul mai are un avantaj, deși e nițel întortocheat și necesită track: e în zona limitrofă orașului, ușor ajungi în zonele populate dacă vrei să te răzgândești.

Știu că până acum făcusem alergările săptămânale de grup joi de la ora 19. Între timp s-au schimbat multe: se înserează mai târziu, sunt restricții, poate nu suntem așa de antrenați. Așa că pun mai jos trackul care se poate descărca sub formă de cursă și fiecare îl poate astfel parcurge când dorește. Poate stabilim o întâlnire în 16 sau 17 mai, respectând regulile.

Ca să fie interesant, voi pune niște repere numerotate (3 la număr, vedeți poza de la această postare) și ca să „dovediți” că ați fost pe traseu puteți posta o poză cu cele 3 numere rupte de pe acele hârtii. Cam așa ceva se folosește și la antrenamentele de orientare. Vă voi descrie locațiile. În principiu vor fi prinse pe trunchiuri de copaci.

Primul va fi pe la 700m de la start (ca de obicei startul va fi la Baza Unirea), înainte de a ajunge trackul la coborârea de punct portocaliu la Roata, lângă un adăpost de ploaie distrus. 700m de la start, 9,7km rămași

Al doilea va fi lângă șanțul care e la vreo 300m de ieșirea din pădure spre drumul Sf Ioan pe traseul Bandă Roșie (se ia pe întoarcere, acolo e un dus-întors pe track). 5km de la start, 5,6km rămași

Ultimul, al treilea, va fi imediat cum se trece de cele 4 blocuri construite în pădure (sper că am numărat bine). 9,5km de la start, 1,1km rămași

Sigur, am creat segment și pe Strava, cu numele Făget 15 mai covid, dar oricum e mai bine să folosiți modul course la ceas sau măcar navigare clasică. Problema (de fapt e normal că așa funcționează) la segmentele Strava e că dacă ai ieșit de pe segment pa și la revedere, când te avertizează deja ai pierdut segmentul și rămâi fără niciun track „în mijloc la nicăieri”. Deci nu vă sfătuiesc să folosiți pentru orientare segmentul Strava, acesta e bun doar dacă știți traseul și să vedeți cine a fost pe track.

Dați click fix pe scrisul „Faget 15 mai covid” și se deschide cursa și se poate descărca. Dacă nu vă descurcați dați un mail la vezentan@yahoo.com . Puteți descărca fișier ori în format .gpx, ori .fit, fără cont garmin. Fișierul .fit conține POI-uri, inclusiv locațiile aproximative ale celor 3 repere (tot bine de știut este că Garmin Basecamp nu știe să arate POI-urile de la fit, dar aplicația mai veche Garmin Training Center le arată, iar dacă încărcați pe ceas și el va ști să le arate).

Un comentariu la „Făget 15 mai covid”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *